Leefstijl

Mensen zijn vaak alleen maar bezig met hun uiterlijk, hun omvang. Bewegen daarentegen trekt ze totaal niet aan. Maar vergeet niet dat gezondheid, en in dit geval heb ik het over de conditie van hart en longen, het allerbelangrijkste is!

GA BEWEGEN om je beter te voelen IN je lichaam. Word sterker en gezonder. Afvallen is dan automatisch een bijproduct. Mooi meegenomen!

Daarnaast is goede voeding belangrijk, genoeg rust en buitenlucht. Lees hieronder meer…

Eten

Diëten is bij mij uit den boze. Een mens moet eten en zijn lichaam en organen van energie voorzien. Met eten bedoel ik dan wel voeden en niet vullen.

Wat is goede voeding? Daar kan ik uren over praten, maar in het kort: voeding die dicht bij de natuur staat, die te herkennen is als voeding en dus niet uit pakjes en zakjes komt en gemaakt is in laboratoria. In de supermarkt vind je deze voeding in de buitenste ring, in de gekoelde ruimten. Niet in het midden waar alles minimaal 2 jaar houdbaar is…..

Voeding mag calorieën bevatten, maar vooral in de vorm van bouwstoffen. Voedzaam eten verzadigt ook eerder en daardoor kun je minder eten. De hoeveelheid voeding is belangrijk. In het westen eten we veel te veel. Porties kunnen veel kleiner. Gezonde goede voeding kan heerlijk zijn. Echt niet alleen rauwkost. Goede voeding is vers. Maak je zelf. Met liefde. Maar niet te veel…..

Bewegen

Bewegen is gezond en helpt bij het afvallen. Doordat spieren in rust ook energie gebruiken, gebruiken grotere spieren dus ook meer energie. Dit zorgt ervoor dat je in rust, toch een hogere verbranding hebt en dit is gunstig voor je energiebalans!

Voor vrouwen 40+ ligt ook het risico van osteoporose (botontkalking) op de loer. Krachttraining helpt hiertegen omdat je je botten door krachttraining belast en daardoor sterker maakt.

Bovendien word je natuurlijk ook sterker door te trainen en uiteindelijk voel je je dan ook sterker. Mentaal werkt het dus ook nog eens door. Wees niet bang voor een body-builders figuur. Believe me, daar is heel wat meer voor nodig!

Rust

Bewegen en gezond eten dus. Maar dan is er nog een dingetje….rust.

Het is belangrijk om goed te slapen en je te ontspannen. Anders overbelast je je lichaam. Veel mensen leven zo gehaast dat ze niet meer kunnen ontspannen. Ook al denk je soms dat je aan het ontspannen bent, kan het zo maar zijn dat je toch veel energie verbruikt. Dit kan stress- en vermoeidheidsklachten veroorzaken. Het is vaak de oorzaak van een burn-out. Je lichaam zit in de verkeerde energiestand en raakt daardoor uit balans. Daar kun je van af komen.

Ik neem rusttesten af volgens de Energy Control Methode en meet onder andere hartslag, ademhalingsfrequentie, ademhalingsteug en ademhalingspatroon, hartslagvariabiliteit, bloeddruk en zuurstofsaturatie. Hiermee kan ik je uitleggen waarom je zo moe bent terwijl je misschien wel denkt dat je niets doet.

Outdoor

Buiten bewegen heeft enorme voordelen. De frisse lucht doet je goed en je zintuigen gaan weer op scherp. Je wordt je bewust van de prachtige omgeving waar we wonen en leven. Buitenlucht doet je ontspannen en de ruimte om je heen werkt door naar je hoofd. Het is heerlijk! Je voelt je heerlijk! Problemen lijken vaak een stuk minder na een uur buiten te hebben doorgebracht. Het relativeert!

Je kunt gaan wandelen, fietsen maar ook gaan hardlopen. Een goede en heel rustige opbouw van hardlopen is onontbeerlijk, maar garandeert wel een fantastische ervaring. Door middel van een inspanningstest kan ik voor jou een persoonlijk schema maken  voor je buitenactiviteit, gebaseerd op je eigen omslagpunt en kan ik je online coachen.